Mire jó az BEMER Terápia?

A BEMER terápia olyan betegségek és panaszok megelőzésére és kiegészítő terápiájaként szolgál, amelyeket a gyenge vazomóció eredményeként bekövetkező zavart mikrokeringés okoz, azzal egyidejűleg lépnek fel vagy okoznak komplikációkat.

A BEMER terápia javítja a legkisebb erek vérellátását az optimális sejtszintű ellátás érdekében. A mikrokeringés rendkívül fontos része az emberi vérkeringésnek. A kicsi és legkisebb úgynevezett mikroszkopikus véredények finom és szerteágazó érhálózatában zajlik. A mikrokeringés a teljes vérkeringés 74%-át fedi le. Létfontosságú szállítási és ellátási feladatokat lát el. Ellátja testünk 80-100 billió sejtjét oxigénnel és tápanyagokkal és az anyagcsere termékek eltávolításának fontos szállítási útvonala.

bemer-erterapia-pecs

A létfontosságú mikrokeringés

A korlátozott mikrokeringés sok betegségnek és közérzeti zavarnak az okozója vagy elősegítője. Ennek ismeretében még inkább meglepő, hogy a korlátozott mikrokeringés javítására kielégítő kezelési lehetőség eddig nem állt rendelkezésre. Számos folyamatnak, amelyek az emberi szervezetben lezajlanak a jól működő mikrokeringés az alapfeltétele: regeneráció-, kijavító-, növekedési- és gyógyulási folyamatok.

A mikrokeringés létfontosságú a fizikai és szellemi teljesítőképesség energiaigényének ellátása szempontjából.

A sejtek csak akkor tudják megtenni azt, amit tenniük kell, ha megkapják, amire szükségük van.

A mikrokeringés zavara

A mikrokeringés is az élet alapvető törvényeit követi és az életkorral együtt gyengül. Ezt a folyamatot azonban sok embernél felgyorsítják a káros környezeti hatások, a rossz szokások és az egészségtelen életvitel. A környezetünkben megtalálható méreganyagok, a zaj, a stressz, az alvás- és mozgáshiány, az egészségtelen vagy egyoldalú táplálkozás, a nikotin- és alkoholfogyasztás kedvezőtlenül befolyásolja a mikrokeringést.

A következmények:
gyengül az immunrendszer, érzékenyebbek leszünk a fertőzésekre, csökken a teljesítőképesség,
romlik a közérzet, lassul a felgyógyulás, végeredményben pedig megnő a keringési betegségek, mint például a szívinfarktus vagy a szélütés valószínűsége.

A Bemer az egészség és a jó közérzet vezérlőközpontjára hat
Vazomóciónak nevezzük a legkisebb véredények „lüktető mozgását“ amellyel a mindenkori helyi szükségleteknek megfelelően történik meg a vér eloszlása a mikrokeringési területen. A fizikai és szellemi teljesítőképesség, a gyógyulási és felépülési folyamatok, valamint a betegségek jelentős száma közvetlenül
kapcsolatban áll a mikrokeringéssel és a mikroszkopikus szintű anyagcserével. A BEMER célzottan serkenti a korlátozott vazomóciót és ezen keresztül javítja a mikrokeringést.

Tudományosan igazolt

A vállalat 1998-as alapítása óta több ezer páciens vett részt a tanulmányok és felhasználói beszámolók összeállításában. A 2014-ben készített klinikai értékelési beszámolóban egyértelműen és pontosan értékelték ezeket az anyagokat. Ennek alapján jelenleg kilenc indikációs területen igazolták a BEMER® fizikai érterápia jelentőségét.

A Berlini Mikrocirkulációs Intézetben igazolt:
27 % -kal gyorsabb vazomóció
29 % -kal jobb véreloszlás a kapillárisokban
31 % -kal gyorsabb vénás elfolyás
29 % -kal magasabb oxigén-kinyerés

A fenti adatok a 30 napos kezelés után elért legnagyobb értékek. Forrás: R. Klopp; Institut für Mikrozirkulation Berlin; 2010

Kiváló alapok a technológia részére
Az egészséget megtartani, a gyógyulást elősegíteni – ez egy olyan ígéret, amit sokan megtesznek, de csak kevesen tudnak megtartani. A BEMER-technológia a jelenleg legintenzívebben kutatott és leghatékonyabb fizikális kezelő módszert képviseli a komplementer-és preventív orvoslás terén.

A jelenlegi BEMER-technológia egyidejűleg stimulálja a szervek vérellátásának szabályozását helyi és fölérendelt szinteken. Az új, különleges és világszerte egyedülálló jelkonfiguráció mind a nappali, mind pedig az éjszakai fázisban gondoskodik a hatásfok és a hatás időtartamának további fokozásáról

A BEMER terápia hatására szignifikánsan javul a mikrokeringés

A BEMER terápia működési elve

Valósidejű felvétel a BEMER treápia keringésjavító hatásáról

8 percben a Bemer terápiáról

Gyakran ismételt kérdések

… a BEMER technológiával történő kezelés előtt a panaszokat, ill. betegségeket orvossal/terapeutával kell tisztázni, amennyiben ez még nem történt meg

…. az orvos által felírt gyógyszereken csak a kezelőorvossal történt egyeztetés után szabad változtatni

…. ha a kezelőorvos bármilyen okból elutasítja a BEMER alkalmazását, akkor ezt a tanácsot követni kell, a Medical Hotline kiegészítőleges megkérdezése ebben az esetben nem célravezető.

… az olyan körülmények, melyek tiltják egy adott gyógyszer vagy önmagában megfelelő terápiás tevékenység alkalmazását.

Abszolút ellenjavallat, amely miatt tilos a BEMER alkalmazása:
Bármilyen állapot sejt- és szervátültetés után, amelyet immunszuppresszió követ.

Mi itt az ellenjavallat?

Az immunszuppresszió. Mivel a BEMER az immunrendszert támogatja, ez ilyenkor igazságügyi orvostani természetű problémákhoz vezethet.

A BEMER terápia alkalmazása előtt minden tisztázatlan egészségügyi korlátozást tisztázni kell orvosilag.

Ellenjavallatok – implantátumok

A stimulációt végző aktív orvosi implantátumok (pl. szívritmus-szabályozók, defibrillátorok, agyi stimulátorok, izomstimulátorok) relatív ellenjavallatot képeznek. A BEMER terápia adjuváns alkalmazását beszélje meg kezelőorvosával.

A kockázat felmérésekor szakorvosának az implantátum egyedileg meghatározott határértékeit és a kezelőegység tekercsének és az implantátum elektródáinak távolságát kell figyelembe vennie annak megbecsléséhez, hogy a BEMER terápia 150 µT maximális fluxussűrűség mellett (közepes fluxussűrűség teljes testfelületen való kezelésnél 21 µT) lehetséges zavarokat okozhat-e. Ha a szakorvos véleménye szerint nem zárható ki károsodás, és ezért nem garantálható az üzembiztonság, akkor nem szabad a BEMER terápiás rendszerrel kezelést végezni.
A gyógyszerek adagolására szánt aktív orvosi implantátumok (gyógyszerpumpák) abszolút ellenjavallatot képeznek és kizárják a BEMER terápia alkalmazását.

A nem aktív implantátumok (pl. stentek, ízülethelyettesítők stb.) nem jelentenek ellenjavallatot vagy a BEMER készülékek használatát kizáró kritériumot.

A BEMER kezelés megkezdése előtt általánosságban a következő tünetek esetén szükséges az orvossal történő egyeztetés:

  • Ismeretlen eredetű láz
  • Fertőző betegségek
  • Súlyos szívritmuszavarok
  • Súlyos pszichózis
  • Kontrollálatlan görccsel járó betegségek (pl. epilepszia)
  • Béta-receptor-blokkolók hosszú távú használata
  • Kortikoidok hosszú távú használata
  • Kumarinszármazékok hosszú távú használata

Azoknál a betegeknél, akik rendszeresen vérhígító vagy alvadásgátló szereket szednek, feltétlenül javasolt a véralvadási faktorok sűrű ellenőrzése a kezelőorvos által.

Ez azért van így, mert a BEMER terápia erősítheti vagy gyengítheti az ilyen gyógyszerek hatását.

Az állandó gyógyszeres kezelés alatt álló betegeknek tájékozatniuk kell kezelőorvosukat a tervezett BEMER terápiáról, hogy szükség esetén a gyógyszeradag beállítása elvégezhető legyen.

Rák

Rák és más súlyos megbetegedések esetén a BEMER terápia kiegészítő alkalmazását mindig meg kell beszélni a kezelőorvossal/onkológussal.
Az orvosnak kell eldöntenie, hogy az adott esetben előnyös-e a mikrokeringés javítása.

Várandósság

A várandósság nem betegség, hanem egy állapot.
Azonban nem minden várandósság egyszerű és normál lefolyású. Ezért a BEMER terápia várandósság keretein belül való kiegészítő alkalmazását egyeztetni kell a kezelő nőgyógyásszal.
Neki kell eldöntenie, hogy az adott esetben előnyös-e a mikrokeringés javítása.

Különösen a bőr megbetegedéseinél és problémáinál, a sebgyógyulás támogatására és a kozmetikában
Hatása a fotooxidáció elvein alapul

A fényterápiát 6-os intenzitással (2 percen át) kell kezdeni és 2-3 naponta egy intenzitásszinttel és 2 perc alkalmazási idővel növelni.
A tartós kezelés ezután rendszerint 10-es szinten történik 8 percen át.
Nagyon érzékeny bőr esetén azonban alacsonyabb intenzitás is választható.

Mindig használja a mellékelt védőszemüveget!

Üzemi feszültség: 12 V egyenáram (max. 15,1 V)
Frekvencia: Különböző frekvenciájú szélessávú frekvenciaspektrum a jelben
A jelkonfiguráció átvitele 2 frekvenciával (kb. 30 Hz és kb. 10 Hz)
A B.BODY kezelőegység maximális átlagos fluxussűrűsége
~ 35 mikrotesla (bekapcsolt plusz jelnél akár 50 mikrotesla)
Minden más kezelőegység maximális átlagos fluxussűrűsége
~ 100 mikrotesla (bekapcsolt plusz jelnél akár 150 mikrotesla)

2x naponta 8 perc B-Body; a kezelőegységeknél többszöri alkalmazás lehetséges.Az alkalmazások csak a rendeltetésszerű felhasználáson alapulhatnak (lásd a használati útmutatót); 11 év alatti gyermek esetén csak a szülők jelenlétében és beleegyezésével történhet!

A B.BODY kezelőegységen keresztül történő alkalmazás a BEMER terápia.
Az alkalmazás célja és a terület mérete alapján kerül használatra a B.SPOT (pontszerű) vagy a B.PAD (kis felületű). Lehetséges a különböző kezelőegységek egymást követő alkalmazása is.

BEMER Professional Set

BEMER B.BOX Professional - vezérlőkészülék

Vezérlőkészülék (Professional Set)

Matrac kezelőegység (Bemer B.BODY Pro)

Matrac kezelőegység (B.BODY Pro)

Intenzív kezelőegység (Bemer B.SPOT)

Intenzív kezelőegység (B.SPOT)

Kezelőegység fénykezelésekhez (Bemer B.LIGHT)

Kezelőegység fénykezelésekhez (B.LIGHT)

Intenzív kisfelületű kezelőegység (Bemer B.PAD)

Intenzív kisfelületű kezelőegység (B.PAD)

Funkció ellenőrző modul (Bemer B.SCAN)

Funkció ellenőrző modul (B.SCAN)

BEMER a sportban

BEMER terápia hatása élsportolók testi erőnlétére (állóképességére) és egyes teljesítményfiziológiai paramétereire. 12 teniszező 3 hetes edzőtábor alatt.
Eredmény: 9,5% teljesítményjavulás és 1,5 km/h-val magasabb futási sebesség az anaerob határérték elérésének időpontjáig. Szignifikáns különbség!    

Malomsoki J., Babindák E. (Sportorvosi Szemle 2006.)

Picture

 
 

BEMER – szakmai kiállításokon

A BEMER 18 éve folyamatosan jelen van hazai és külföldi szakmai kiállításokon, tudományos rendezvényeken előadóként és kiállítóként is. 
 

Kapcsolatfelvétel

Elérhetőség:

Térkép:

Kapcsolatfelvétel: